Zonnecarport Zuidhorn

Op het Stationspark in Zuidhorn is door Soly een grote zonnecarport geplaatst met 1100 zonnepanelen, goed om zo’n 162 huishoudens van stroom te voorzien.

Het project
Op het Stationspark in Zuidhorn is door Soly een grote zonnecarport geplaatst met 1100 zonnepanelen, goed om zo’n 162 huishoudens van stroom te voorzien. Ons moederbedrijf Roelofs heeft meegedacht over het ontwerp van de ondergrondse infrastructuur en de realisatie hiervan uitgevoerd. Ook hebben we intensief overlegd met Soly en de gemeente, om de overlast zo klein mogelijk te houden.

Vanuit de gemeente Westerkwartier ontstond het idee om het parkeerterrein op het Stationspark te overkappen met zonnepanelen. Deze slimme dubbelfunctie levert een bijdrage aan het behalen van de klimaatdoelstellingen.

 

In deze constructie heeft zonne-energieleverancier Soly de carport geplaatst, energiecoöperatie GLOED gaat de zonnecarport exploiteren en de gemeente koopt de zonnecarport.


Bijzonderheden
Huishoudens van het postcodegebied in en rondom Zuidhorn met een laag inkomen krijgen toegang tot de opgewekte stroom, zonder eigen financiële bijdrage. Zo helpt de zonnecarport ook bij de bestrijding van ‘energiearmoede’. Daarmee is dit innovatieve project een mooi voorbeeld voor andere gemeenten.


Welke rol heeft Hydronex in het project?
Roelofs heeft voor Soly meegedacht over het ontwerp van de ondergrondse infrastructuur en de realisatie hiervan vervolgens uitgevoerd. Om de staanders van de zonnecarport te plaatsen en de nieuwe kabeltracés mogelijk te maken heeft Roelofs vooraf de bestaande kabels en leidingen in beeld gebracht. Uit de inventarisatie bleek dat er diverse leidingen omgelegd moesten worden.

 

Wie doen er allemaal mee?
Soly  |  Energiecoöperatie GLOED  |  Gemeente Westerkwartier  |  Hydronex  |  Roelofs

 

Terug

 

 

Start Project :
Januari 2022
Locatie project :
Zuidhorn (Groningen)
Initiatiefnemer :
Soly
Contactpersoon :
Frank Morsink
Categorie :
Duurzame opwek