Hydronex aangesloten bij Learning Community

16/01/2023

Hydronex aangesloten bij Learning Community

De energietransitie is een van de grootste uitdagingen van deze tijd. Systeemintegratie is daarin een relatief nieuw aandachtsgebied, dat in het bestaande scholingsaanbod nog niet voldoende is verankerd. Daarom heeft Hydronex zich aangesloten bij de Nationale Learning Community Systeemintegratie.

De Technische Universiteit Delft, Saxion Hogeschool, Hanzehogeschool Groningen, Hogeschool Arnhem-Nijmegen en de Hogeschool van Amsterdam werken aan een voorstel voor het (door)ontwikkelen van een Nationale Learning Community Systeemintegratie. De Learning Community zal een expertiseplatform systeemintegratie opzetten en de aangesloten partijen gaan samen optrekken in de communicatie over systeemintegratie.

Versnellen energietransitie

Learning communities zijn de motor en landplaats van innovatieve ontwikkelingen waarin verbinding en samenwerken centraal staan. Hydronex is heeft zich voor de komende drie jaar aangesloten bij de Nationale Learning Community Systeemintegratie, omdat wij dezelfde missie hebben met de verdere versnelling van de energietransitie. Leren en ontwikkelen zijn belangrijke factoren om voldoende mensen beschikbaar te hebben voor deze uitdaging.

Slimme energiehubs

De energiesystemen van de toekomst zullen heel anders zijn dan nu. Lokale, slimme energiehubs zullen een steeds belangrijkere rol krijgen. De toekomstige energiesystemen zullen bestaan uit hybride systemen met een mix van duurzame bronnen, meerdere energiedragers, verschillende transportsystemen en diverse vormen van opslag.

“Door de ontwikkeling van slimme energiehubs dragen wij met concrete projecten en vraagstukken bij aan de Learning Community “, aldus Jelle Gerbrandy, Projectontwikkelaar Waterstof en Energie. “Studenten en onderzoeksinstellingen kunnen daarnaast waardevolle rollen vervullen in of bijdrages leveren aan onze projectteams, zoals voor de Smart Energy Hub Twenterand.

 

Meer lezen over onze projecten?
Kijk op deze pagina