Hydronex in Hydrogen Guide 2023

22/05/2023

Hydronex in Hydrogen Guide 2023

Eerder deze maand is de Hydrogen Guide 2023 uitgebracht. De Guide is dé internationale gids die Nederlandse oplossingen voor een klimaatneutrale wereld laat zien. Hierin is een overzicht opgenomen van bedrijfsprofielen van organisaties die actief zijn in de waterstofsector. Hydronex, ontwikkelaar van hernieuwbare energie- en waterstofprojecten, staat trots vermeld in deze lijst en wordt beschreven op pagina 79.

Waterstofsector

De Hydrogen Guide 2023 werd op 9 mei uitgereikt aan Liesje Screinemacher, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, tijdens de aftrap van de World Hydrogen Summit in Ahoy Rotterdam. Dit vierdaagse evenement was een unieke gelegenheid voor de binnen- en buitenlandse waterstofsector om elkaar te ontmoeten en kennis en inspiratie op te doen.

Het boekwerk is tot stand gekomen vanuit een publiek-private samenwerking binnen het handelsbevorderingsprogramma International Clean Energy Partnership (ICEP) van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De gids is samengesteld door RVO en partners FME, Topsector Energie en TKI Nieuw Gas.

Innovatiekracht

De waterstof-exportgids is een mooie tool voor de Nederlandse waterstofsector om aansluiting te zoeken op internationale samenwerkingen en handel. De gids laat aan andere landen zien welke ervaringen en oplossingen Nederland kan bieden rondom waterstof. Zo tonen we de innovatiekracht van de Nederlandse waterstofsector.

Meer weten?
Bekijk hier de Hydrogen Guide 2023