Hydronex opgenomen in Hydrogen Guide 2024

17/05/2024

Hydronex opgenomen in Hydrogen Guide 2024

Hydronex is opgenomen in de Hydrogen Guide 2024, een uitgebreide publicatie van FME (Federatie Metaal en Elektrotechnische Industrie) en de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). De gids werd vorige week officieel overhandigd aan Liesje Schreinemacher, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, tijdens de tweede dag van de Hydrogen Summit 2024 in Rotterdam.

“De Hydrogen Guide 2024 geeft een mooie weergave van Nederlandse bedrijven die actief zijn in de waterstofeconomie”, vertelt Jasper Heutinck, projectontwikkelaar Energie en Waterstof bij Hydronex. “Als ontwikkelaar van energiehubs met groene waterstof is Hydronex continu op zoek naar slimme samenwerkingen. Door een sterk kennisnetwerk en focus op innovaties, werken we samen aan de energietransitie en een duurzame energietoekomst. Het openbaar publiceren van dit document sluit aan bij de missie van Hydronex om samenwerking en kennisdeling binnen de waterstofgemeenschap te bevorderen.”

Waterstofmarkt

De waterstofgids, beschikbaar in vier talen, dient als een waardevolle hulpbron voor bedrijven en particulieren die geïnteresseerd zijn in de snel ontwikkelende waterstofmarkt in Nederland. Het is daarnaast een lobbydocument om de Nederlandse waterstofkennis en prominente projecten te profileren in de Europa en daarbuiten. Eveliene Langedijk, namens de FME, en Edu Willemse, van de RVO, waren aanwezig om de gids aan minister Schreinemacher te presenteren, waarmee ze het belang van de waterstofsector in de bredere economische en duurzame ontwikkelingsstrategieën van Nederland onderstreepten.

Download de Hydrogen Guide 2024

De gids kan worden gedownload op de website van Trade with NL en is daarmee toegankelijk voor bedrijven en particulieren in heel Nederland en daarbuiten.

Lees meer over de projecten van Hydronex en ontdek hoe we samen de energietransitie in Noord-Nederland vormgeven.

 

Beeld: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland